Papirisolering som lydisolering

Papirisolering er et af de bedste produkter til lydisolering. Det skyldes at cellulosefibre som er en del af papirulden består af hule fibre, dvs. at der er flere overflader og stillestående luft i papirisolering til at bryde lyd. Kun 65,2DB trænger gennem papirisolering. Til sammenligning trænger mellem 79-84DB gennem mineraluld.

 

Lydisolering i etageadskillelse

Ved etageadskillelser mellem lejligheder eller andre etagebyggerier, ser man ofte hulrum eller meget dårligt isolerede rum og som dermed kommer til at virke som en højttalerkasse hvor lyde fra fodtrin, stemmer, musik m.m. kan genere de beboere eller personer der opholder sig ovenover eller nedenunder. Ejendomsinspektion.dk kan indblæse papirisolering der fungerer som lydisolering enten via små huller som vi borer i gylvet eller underliggende loft, eller ved at tage nogle få gulvbrædder op.  

Hulmursisolering som lydisolering

Hulmursisolering er et nemt og enkelt indgreb. Bor man f.eks. ud til en befærdet vej, kan en hulmursisolering med papirisolering dæmpe den generende trafikstøj. Man fylder hulmuren med isolering enten ved at løsne nogle mursten eller bore et hul i fugen og så indblæse granuleret isolering. Omkostningerne ved hulmursisolering er forholdsvis lave – de begrænser sig til materialepris og udførelse og typisk er investeringen tilbagebetalt i løbet af få år. 

Ejendomsinspektion.dk kan hjælpe og rådgive dig hvis du er i tvivl, om hulmursisolering er løsningen for dig.